Mcafee antivirus
Je kan alle malware bescherming van de wereld toepassen, maar het zal je niet helpen indien je je laat verleiden tot het verstrekken van je gebruikersgegevens aan een frauduleuze (phishing) website. Zoals het hoort bij een modern antivirusproduct, bevat McAfee een component om phishing websites te herkennen en te blokkeren. Echter, daalde de nauwkeurigheid enorm tijdens onze praktische antiphishing test.
Om deze test uit te voeren, halen we gegevens bij elkaar van een aantal antiphishing websites, specifiek zoekend naar URL’s die als frauduleus staan vermeld, maar nog niet zijn geclassificeerd of op een zwarte lijst gezet. We starten alle URL’s simultaan op een testsysteem dat beschermd wordt door het product dat we onderzoeken, op een tweede testsysteem dat beschermd wordt door de sinds lang gevestigde antiphishing kampioen Norton en op drie andere die beschermd worden door de ingebouwde beveiliging van Chrome, Firefox en Internet Explorer.
Het detectievermogen van McAfee bleef vorig jaar slechts 2 procentpunten achter op die van Norton en deed beter dan alle drie de browsers. Dat was vrij goed. De enige recente producten die Norton kunnen verslaan zijn Bitdefender, Kaspersky en Webroot aldus WingSecurity.
Nu, bleef McAfee echter 44 procentpunten achter op Norton, 40 procentpunten achter op Chrome en 24 procent achter Internet Explorer. Hij deed beter dan Firefox, maar Firefox doet de laatste tijd zeer slecht in deze test. Laat dit een simpele les zijn. Zet de antiphishing beveiliging van de browser nooit uit.
McAfee kan nog altijd een bijdrage leveren, telkens als het een fraudeur zal weten te stoppen die de browser heeft gemist.
Norton is een van de weinige producten die gebruik maakt van een intrusie detectiesysteem die aanvallen blokkeert op netwerkniveau. Maar, in veel producten, worden een aantal van de uitvoerbare bestanden gepakt door de antivirus component. In onze test van vorig jaar, heeft McAfee een derde van alle aanvallen gevangen die we hadden uitgevoerd. De verandering van antivirus engine heeft het detectievermogen verminderd.
McAfee blokkeerde maar twee van de 30 aanvallen, gegenereerd door de Core Impact Penetration Tool, die wij lanceerden. Nog eens twee aanvallen leken te worden geblokkeerd toen we de intrusie detectiesysteem inschakelden. In ieder geval, gaf de browser een foutmelding. Maar we zijn hier niet zo zeker van, gezien dat deze niet te zien zijn in het logboek.